Magdalenenstraat Alkmaar

In opdracht van de Segesta Groep heeft Frans Tauber interieurarchitect een nieuwe gevel ontworpen voor 2 winkelpanden aan de Magdalenenstraat in Alkmaar.
Samen met Frans Tauber heeft BBGA dit ontwerp, samen met de bijkomende interne verbouwing, verder in detail uitgewerkt tot vergunningstekeningen voor de gemeente Alkmaar.

Het pand aan de Magdalenenstraat 17 te Alkmaar dateert uit eind 19e eeuw begin 20ste eeuw. Tot 1968 is het pand vrijwel ongewijzigd gebleven waarna diverse aanpassingen zijn aangebracht.
Op basis van de bevindingen en de voorkeur van de opdrachtgever, die gecharmeerd is van de tegenovergelegen winkelpanden van Wijdeman schoenen, was de gedachte om de basis van de oorspronkelijke winkelpui in ere te herstellen en dit te combineren met een eigentijdse invulling. Tijdens het restaureren zijn de metselwerk penanten aan de buitenzijde hersteld en is het houten lijstwerk teruggebracht. Tussen de kolommen komt een glasvlak en aan weerskanten komt voor beide winkels een entreepui. Deze entreepuien worden voorzien van een portaal dat vrijstaat in het glasvlak.