Verbouwing woning Petten

Voor de renovatie van een woning in Petten, die gebruikt word als vakantiewoning, heeft BBGA het hele bouwproces uitgewerkt en begeleid.
Als eerst is er, samen met de opdrachtgevers, een ontwerp gemaakt om de ruimten efficiënter te maken, de badkamer te vergroten en de krappe spiltrap te vervangen door een nieuwe goed beloopbare vaste trap. Om op de verdieping extra ruimte en een 2e badkamer te creëren zijn er op de achtergevel 3 dakkapellen geplaatst.
De jaren 50 woning is geheel gestript zodat alleen de buitengevel en dakconstructie nog behouden bleven. Om een energiezuinige woning te creëren is het pand voorzien van nieuwe geïsoleerde voorzetwanden, een geïsoleerd dak en een nieuwe verwarmingsinstallatie. De bestaande houten begane grond vloer is vervangen door een schuimbeton vloer welke goede isolerende eigenschappen heeft. Verder zijn binnen alle installaties opnieuw aangebracht, is de keuken vergroot en bij de woonkamer samengevoegd.
Om de buitenkant zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te houden zijn alle houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met nieuwe/grotere indelingen zodat er naast meer licht ook betere mogelijkheden zijn om binnen en buiten beter in elkaar over te laten lopen. Ook de dakkapellen en aftimmeringen zijn door duurzame materialen vervangen zodat de woning komende jaren klaar is om vele vakanties in door te brengen.

BBGA heeft na het ontwerp de bestekstukken gemaakt, de aanbesteding verzorgt en na contractvorming directie gevoerd over de bouwwerkzaamheden.

Begin juni is het bouwkundige deel opgeleverd.
Eind juni zal de gehele tuin opgeknapt zijn.